Instruksjon

Protimer – riktig trening gir bedre resultater

En av de store gleder og utfordringer med golfsporten er at man aldri blir ferdig utlært. Og ikke nok med det, hvert eneste slag er en test der det som fungerte i går ikke nødvendigvis slår til i dag, og man kan jo bare tenke seg hva som vil fungere i morgen!

Men en faktor fremstår konstant, og det er at uansett kompetansenivå og ambisjoner er man tjent med å ha nærkontakt med en flink og engasjert pro. For å rette på en nyansefeil som har sneket seg inn i repertoaret, eller rett og slett lære de fundamentale bevegelsene som skal til.

I Drammen GK har vi gleden av å ha head pro Knut Schiager med på laget siden 2013. Knut har sin trenerutdanning fra PGA Norge, og han spilte i perioden 2002–2007 profesjonelt etter å ha vært en del av det norske landslaget (både junior og herrer) i totalt syv år.

Knut har en realistisk og effektiv trenertilnærming som anerkjenner at alle golfspillere har iboende fysiske muligheter og begrensninger. Det gjelder å tilrette svingen slik at den passer spillerens naturlige bevegelsesmønster. Det handler ikke om å lære deg en perfekt golfsving, men å finne den perfekte svingen for deg.

I følge Knut tilbringer de fleste spillere altfor mye tid på driving rangen. Det er ute på golfbanen man lærer mest – og best, så hans ulike kurs og gruppetreninger er utformet med dette for øyet.
Steinspruten